alt..

Wat is Insuline aspart Sanofi?

Insuline aspart Sanofi (insuline aspart 100 eenheden/ml) is een kortwerkende insuline. De werkzame stof in insuline aspart is een vorm van insuline die sneller door het lichaam wordt opgenomen dan gewone kortwerkende insuline, en daarom sneller kan werken. Het middel helpt om de bloedglucosespiegel te reguleren, waardoor symptomen worden verlicht en het risico op complicaties van diabetes wordt verminderd. Omdat Insuline aspart Sanofi een kortwerkende insuline is, wordt het middel doorgaans direct vóór een maaltijd of, indien nodig, vlak na een maaltijd toegediend.

Uw arts kan u vertellen hoe Insuline aspart Sanofi te gebruiken als u ook een langwerkende insuline gebruikt. Elk type insuline wordt geleverd met een andere bijsluiter om u daarover te informeren. Verander niet van insuline tenzij uw arts u dat vertelt. Wees zeer voorzichtig als u van insuline verandert.

Insuline aspart Sanofi wordt voorgeschreven voor de behandeling van diabetes mellitus bij volwassenen, adolescenten en kinderen van 1 jaar en ouder. Diabetes mellitus is een ziekte waarbij uw lichaam niet genoeg insuline aanmaakt om uw bloedglucosespiegel onder controle te houden.