alt..

Hoe gebruikt u Insuline aspart Sanofi?

Gebruik dit middel altijd precies zoals uw arts u dat heeft verteld. Bij het onderdeel downloads vindt u de patiënten informatiebrochure met daarin meer informatie over het gebruik van Insuline aspart Sanofi. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts, apotheker of verpleegkundige.

Voordat u Insuline aspart Sanofi injecteert

  • Lees de gebruiksaanwijzing
  • Als u niet alle instructies in de gebruiksaanwijzing opvolgt, kunt u te veel of te weinig insuline toegediend krijgen.

Toedieningswijze

Insuline aspart Sanofi is een heldere en kleurloze oplossing. Iedere voorgevulde pen bevat 3 ml (dit komt overeen met 300 eenheden). Het patroon bevat 3 ml (300 eenheden) en de flacon 10 ml (1000 eenheden).

Insuline aspart is een kortwerkend insuline. Insuline aspart Sanofi wordt onder de huid geïnjecteerd (subcutaan gebruik of “SC”) via een injectie in de buikwand, dijen, billen of bovenarmen (achterkant). Verander iedere dag de plaats waarin u injecteert binnen het injectiegebied dat u gebruikt. Dit vermindert het risico op het dunner of juist dikker worden van de huid. Een subcutane injectie in de buikwand zorgt voor een snellere opname dan andere injectieplaatsen.

Vanwege de sneller intredende werking moet Insuline aspart Sanofi over het algemeen direct vóór een maaltijd worden toegediend. Indien nodig kan Insuline aspart Sanofi kort na een maaltijd worden toegediend.
Echter, uw arts zal u precies vertellen hoeveel insuline u per dag nodig heeft, wanneer en hoe vaak u per dag moet injecteren. Deze instructies zijn alleen voor u.

Een uitgebreide spuitinstructie staat in de bijsluiter en de informatiebrochure. Uw behandelaar zal met u de injectieplaatsen bespreken. Om mogelijke overdracht van ziekten te voorkomen, mogen insulinepennen nooit door meer dan één persoon gebruikt worden, zelfs niet wanneer de naald wordt verwisseld.

Gebruik altijd een nieuwe steriele naald voor iedere injectie. Gebruik naalden nooit opnieuw. Wanneer u een naald opnieuw gebruikt, wordt het risico groter dat de naald verstopt raakt en dat u te veel of te weinig insuline krijgt. Voer de gebruikte naald altijd af in een naaldcontainer, of zoals uw apotheker of behandelaar u heeft verteld.

Voor de gebruiksaanwijzing en de instructie van de voorgevulde Solostar pen klikt u hier voor de Patiënteninformatie.

Voor een informatiebrochure van de herbruikbare AllStar PRO pen kunt u hier klikken, een informatiebrochure van de herbruikbare JuniorSTAR pen vindt u hier.

Voor gebruik in de pomp verwijzen wij u naar de bijsluiter van Insuline aspart Sanofi en de gebruikershandleiding van uw pomp. Volg de instructies en aanbevelingen van uw arts op voor wat betreft het gebruik van Insuline aspart Sanofi in een pomp. Voordat u Insuline aspart Sanofi in een pomp gebruikt, moet u uitgebreide instructies hebben gekregen over het gebruik van de pomp.

Download hier de bijsluiter.